Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Hond voor een dag

Hond voor een dag

Op vakantie met hond, een leuk concept! Ook al heb ik zelf er geen, ik heb blijkbaar wel een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de viervoeters van anderen. Waar ik ook op vakantie heen ga, ik heb altijd een hond voor een dag. Zo ook vorige week, tijdens mijn vakantie in Duitsland. Ik stond klaar voor een heerlijke dagwandeling, bergschoenen aan, rugzak op de rug en daar kwam een grote bruine hond enthousiast aangerend, met een grote stok in z’n bek.

Ogenschijnlijk dakloos

Hij gooit hem voor m’n voeten neer en kijkt me met z’n chocoladebruine ogen vragend aan en ik kan dan ook niet anders dan het ding voor hem weggooien. Ondertussen kijk ik om me heen waar zijn baasje is. Na een aantal keer de stok weggegooid te hebben is het tijd om mijn wandeling te beginnen, maar mijn nieuwe vriendje volgt me op de voet. Negeren helpt niet, terugsturen helpt niet en er is geen baasje te zien… Kom maar Bassie… je mag vandaag met me mee.

Afscheid

Aan het einde van een mooie wandeling en onze gezellige lunch samen bij een beekje, is het tijd om afscheid te nemen. Bassie rent naar één van de huizen en begroet enthousiast de eigenaar, het is zijn baasje. Bassie (hij heet eigenlijk Boris) loopt wel vaker met wandelaars mee, dus de man maakte zich al niet al te veel zorgen. Een laatste aai over zijn kop en ik rij terug richting mijn vakantiehuisje.

Een echte zwerfhond

Dat was wel wat anders dan mijn ontmoeting met Kees in Nepal, een blonde, soort van Labrador. Mijn hond voor een dag op een tocht door de Kathmandu vallei. Ik verwachtte dat die na verloop van tijd wel terug zou keren naar het dorp waar hij thuis hoort, maar Kees volgt me overal en bedelt mijn halve lunch af. Op de eindbestemming schiet hij plotseling voor 2 auto’s langs de markt op en Kees is weg, ach hij redt zich wel.

Wandelen op de Veluwe

Zelfs op de Veluwe komen de honden, als bijen op honing, op mij af. De ene loopt me compleet onderste boven, omdat hij vergeet dat de boomstam in zijn bek breder is dan hijzelf. Andere honden komen enkel even snuffelen, terwijl de volgende vrolijk blaffend tegen me opspringt. Ik heb zelf geen dier nodig voor een vakantie met hond, ze vinden mij wel…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.


038-3330101