Chat with us, powered by LiveChat
frankrijk-3

Actieve verkenningstocht door
Frankrijk

frankrijk-1

Bourgondisch genieten in
Frankrijk

frankrijk-2

De beste wintersportvakantie beleven in
Frankrijk

Bourgondië vakantieparken ( 1 resultaten)
Le Lac et la Roncière


Het vakantiepark le Lac et les Roncieres zult u in het mooie Bourgondië aantreffen in een bosrijke ...


Vakantieparken in Bourgondië

Ervaar het vakantieplezier bij de vakantieparken in Bourgondië. Deze parken staan in een mooie natuurlijke omgeving en soms wat dichter bij een stad. Domaine Panneciere ligt in Montigny en Morvan, om precies te zijn in het natuurpark Morvan aan het meer van Panneciere.

U kunt hier stacaravans en vakantiehuizen boeken voor 4-8 personen huren, uw huisdier is hier van harte welkom. Het is een gezellige famillievakantiepark met voetbalveld, zwembad en zonneweide, tennisbaan, fitness en speeltuinen en amusement voor de kids. De natuur in de omgeving biedt een netwerk van wandelroutes, fietspaden en ruiterpaden, u kunt vanaf de ingang van het bungalowpark direct aan een mooie route beginnen.

Het meer van Panneciere biedt diverse mogelijkheden voor watersport zoals surfen en zeilen en zwemmen. Een vakantiepark kunt u wel een beetje vergelijken met een badplaats of toeristisch dorp. Als toerist ontdekt u hier zowel de praktische voorzieningen zoals winkels als sportieve activiteiten als eetgelegenheden, alles wat u nodig heeft vindt u binnen handbereik.

Een vakantie in Bourgogne

De streek Bourgogne heeft naamsbekendheid opgebouwd als wijngebied. Het glooiende landschap is nog steeds gevuld met bekende namen als Beajolais, Nuist Saint George. Rijdt rond in deze prachtige omgeving en ontdek veel meer zoals het natuurpark van Morvan, beschermde natuur met echte heuvels. Onderweg kunt u langs heel oude opgravingen komen van Bibracte, duizend jaar geleden was het de hoofdstad van het Gallische rijk, vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. In het dorpje Nolay kunt u een middeleeuwse markthal van kastanjehout ontdekken. De wijnstreek Beaune levert schitterende foto’s op.

Er is een Franse grap over de wijnboeren; De arme wijnboertjes in deze streek wassen hun eigen Mercedes. De hoofdstad van Bourgogne is Dijon, hier kunt u unieke architectuur ontdekken met als prachtig voorbeeld het indrukwekkende paleis waar u ook het museum voor Schone Kunsten kunt bezoeken. Er is een Franse grap over de wijnboeren; De arme wijnboertjes in deze streek wassen hun eigen Mercedes. De hoofdstad van Bourgogne is Dijon, hier kunt u unieke architectuur ontdekken met als prachtig voorbeeld het indrukwekkende paleis waar u ook het museum voor Schone Kunsten kunt bezoeken. Het Canal du Nivernais van de Loire naar de Seine werd ooit gegraven voor vervoer van stookhout naar Parijs en is nu populair voor het maken van boottochten en rondvaarttochten. Daarnaast vormen de jaagpaden langs de kanalen mooie routes voor fietsers en mountainbikers.

Mooie plaatsen in Bourgogne

In de omgeving van de vakantieparken in Bourgogne kunt u leuke stadjes en plaatsen bezoeken. Dijon is de hoofdstad en huisvest relatief veel kunst, de rijke burgers haalden in het verleden veel kunstenaars naar de stad. Dit verklaart de mooie en afwisselende collectie in het museum voor Schone Kunsten. Beaune is een bekend stadje in Bourgogne dankzij het hospice , het Hotel van God is nu een bijzondere kunstrichting. De kerk de Notre Dame is een andere toeristische trekpleister. Als u een oude abdij wilt bezoeken, is Cluny een goed voorbeeld, gesticht in 910. De heuvel van Vezelay is een veelbezocht bedevaarts oord en vormde vaak onderdeel van de pelgrimstochct naar Compostela. De basiliek van la Madeleine is onderdeel hiervan. Bourgogne is voor jong en oud een mooie vakantiebestemming.


038-3330101