Chat with us, powered by LiveChat
frankrijk-3

Actieve verkenningstocht door
Frankrijk

frankrijk-1

Bourgondisch genieten in
Frankrijk

frankrijk-2

De beste wintersportvakantie beleven in
Frankrijk

Auvergne vakantieparken ( 1 resultaten)
Les Drailles du Mézenc


Het vakantiepark Les Drailles du Mézenc ligt op een prachtige locatie in het Centraal Massief in Le...


Vakantieparken in Auvergne

Een vakantie op een van de vakantieparken in Auvergne is compleet en gezellig. Elk park heeft wel aantrekkelijke voorzieningen voor sport, welzijn of een leuke familievakantie. Residence le Domaine du Bosquet ligt bij Brive en Clermont in Egletons. U kunt hier huizen met twee of drie kamers boeken en velen hebben een panoramisch uitzicht. Het park zelf is beveiligd en het buitenzwembad is een plezierige faciliteit op het bungalowpark. Als u wat rond wilt kijken in de omgeving, kunt u rondkijken in het dorp Marsillac la Croisille, plezier beleven aan watersportactiviteiten op het meer van Nevic of sla uw balletje golf op de golfbaan van Neuvic. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van gezellige vakantieparken met voor velen wat wils.

Bezienswaardigheden in Auvergne

Als u het vakantiegebied Auvergne wat nader bekijkt, ontdekt u een onderverdeling. Voor de bergen moet u in het zuiden zijn, voor het vulkanisch gedeelte moet u bij Cantal en de Puy de Dome zijn met de prachtige meren en gedoofde vulkanen. U zult bij de locaties van de vakantieparken in Auvergne geen massatoerisme aantreffen. Een leuke manier om deze regio te leren kennen is het volgen van de Kazenroute langs bijna 50 boerderijen, u kunt deze boerderijen bezoeken waar oude en moderne technieken elkaar prima aanvullen met als resultaat de heerlijkste kazen. Dat de vakantieparken in Auvergne op vulkanische grond staat , ziet u terug in het themapark Vulcania.

Dit park biedt interactief informatie over de vulkanen, aarde en natuurkrachten. U kunt zelfs met de kids een echte vulkaan van Lemptegy bezoeken, wandelend of met een treintje.

Actief genieten in Auvergne

Stilzitten op een vakantiepark in Auvergne kan heel goed, maar er zijn daarnaast diverse aanlokkelijke faciliteiten voor sportieve activiteiten. Buiten het park geldt hetzelfde. U kunt als familie of vriendengroep een van de 44 fietstochten volgen, er ligt 4000km aan mountainbike routes in dit gebied. De wandelaars kunnen zich uitleven in een prachtig landschap met 80 vulkanen en 80km aan routes. De Puy de Dome is de hoogste vulkaan met 1465m.

Op diverse locaties aan het water kunt u inschrijven voor surf- en zeillessen voor jong en oud. Dit is een mooie gelegenheid voor uw kinderen om kennis te maken met een tak van watersport in een veilige omgeving. Dat is de kracht van een vakantie in Frankrijk en Auvergne, geniet samen van de gezellige buitensporten, bezoek een spannend kasteel en ga onderweg lekker uit eten, de Franse keuken zal met plezier iets lekkers voor u klaar maken. Geniet met al uw zintuigen van uw verblijf bij de gezellige vakantiehuizen in Frankrijk. In de bergketen Massif du Sancy biedt met de rotsen, kloven en heuvels 650km aan routes voor wandelingen, fietstochten en ruitertochten.


038-3330101