Ferney Geneve


Ferney Voltaire , Rhone Alps , Franse Alpen , Frankrijk
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Voor een stedentrip of op doorreis? Om wat voor reden dan ook: Genève is een mooie en interessante stad om te bezoeken. Appart’Hôtel Ferney Genève Vakantieparken ligt op een mooi punt vanaf de snelweg en op slechts 4 kilometer van het centrum van de stad en het Meer van Genève. De appartementen zijn allemaal comfortabel en sfeervol ingericht en beschikken over een kichenette. Deze is volledig uitgerust met alle moderne gemakken zoals een vaatwasser en een magnetron. Elke accommodatie is voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en gratis wifi. U heeft bij uw appartement een gratis parkeerplaats tot uw beschikking. Wel dient u deze van te voren te reserveren. Dit Appart'Hôtel beschikt over een spa, een fitnessruimte, een welnesscentrum en een bubbelbad plus een overdekt zwembad.

Genève

De stad Genève heeft een roerige geschiedenis waarin het een periode de hoofdstad van Bourgondië was, daarna een zelfstandige republiek waarna de Zwitsers het weer bezette, toen weer een deel van Frankrijk totdat het zich in 1815 als Kanton bij Zwitserland aansloot. Deze tegenwoordig internationale stad ligt aan de westpunt van het Meer van Genève waar twee rivieren doorheen stromen namelijk de Rhône en de Arve. Na Zürich is Genève de grootste stad in Zwitserland dat in het Franstalige gedeelte van het land ligt. De stad biedt onderdak aan veel internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis, de Wereldgezondheidsorganisatie, UNAIDS, een organisatie van de VN om aids te bestrijden. Verder zijn hier ook de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, de ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie, de WTO, de Wereldraad van Kerken, de Wereldhandelsorganisatie en de EBU, de European Broadcasting Union hier gevestigd. Dit geeft de stad status en zorgt voor een bruisende energieke sfeer.

Bezienswaardigheden

De gotische kathedraal van Genève, de Sint Pieterskathedraal, is de gereformeerde hoofdkerk van de stad. Deze voormalige katholieke kathedraal was vroeger de zetel van de bisschop van Genève. In 1535 ging Genève over op de Reformatie en werd de stad voor de protestanten wat Rome voor de katholieken was. Calvijn woonde en werkte als theoloog en predikant in Genève en overleed hier ook.

De stad is vol met groen en parken waaronder het Jardin Anglais aan de oevers van het meer van Genève. Hier, vlakbij de Pont du Mont-Blanc, kan je de pontjes op een neer zien varen van de ene oever van de stad naar de ander. Vanuit dit park heb je ook goed zicht op de fontein van Genève, in het Frans Jet d'eau, die hier op een pier in het water staat. Deze fontein is 140 meter hoog en is een van de grootste fonteinen ter wereld en een belangrijk herkenningspunt van de stad. Hier gaat de Rhône over in het Meer van Genève. Genève heeft met zo’n gevarieerd gezelschap aan inwoners van alle nationaliteiten ook een uitgebreid cultureel programma en veel musea. Wandel de Pont de Mont-Blanc over en loop langs de kades van het meer richting Place des Nations. Hier vindt u het twaalf meter hoge.


Boek vanaf € 327.00 p.w
 • Huisdieren welkom
 • Wasserette
 • Wifi kostenloos
 • Zwembad buiten
 • Parkeerplaats bij de woning
 • Televisie
 • Airco
 • Fornuis
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Vaatwasmachine
GPS: "46.26110300","6.11344000"

Omliggende parken

Persoonlijk contact?

Ons team staat 6 dagen per week van 9.00 tot 18.00 voor u klaar om u te helpen met uw boeking of om alle vragen te beantwoorden.

038-3330101

Of stuur ons een email: info@vakantieparken.nl