Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Een fietsvakantie in Utrecht

Een fietsvakantie in Utrecht

Nederland is een paradijs voor hen die van fietsen houden en eigenlijk maakt het niet uit welke provincie u kiest. In dit geval kies ik voor de provincie Utrecht. De faciliteiten voor een fietsvakantie in Nederland zijn goed verzorgd. Om te beginnen vindt u hier weinig hoogteverschillen dus een kilometertje meer of minder maakt niet zoveel uit, u moet natuurlijk wel terug! De infrastructuur voor fietsers is uitgebreid met praktisch overal fietspaden, fietstunnels, fietsbruggen en natuurlijk de fietsknooppunten. Fietsknooppunten corresponderen met het informatiebord waarop overzichtelijk aangegeven is welke andere routes aansluiten bij de route die u op dat moment volgt. In deze moderne tijd is GPS een ander fantastisch middel om verdwalen te voorkomen, waar u ook bent. Een fietstocht maken in combinatie met openbaar vervoer is ook geen probleem. Voor Nederlanders is dit heel normaal, maar als u de provincie Utrecht op de fiets gaat ontdekken met een Roemeen is niets normaal!

Fietsen in den Treek

We pakten de fiets vanaf Leusden richting de Treek. Het was deels uit nood geboren want de auto stond in de garage voor een APK keuring. Landgoed den Treek Henschoten is een prachtig natuurgebied met bos, landbouw, heide omringd door stukken natuur. De woningen zijn goed verzorgd en de tuinen zijn een lust voor het oog. Dit landgoed ligt precies tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Toen de eerste verbazing en bewondering over de mooie fietspaden wat was weggezakt, vielen andere dingen hem op zoals het feit dat fietsers elkaar groeten. We stopten bij een bankje voor een kop koffie uit de thermoskan en een boterham met kaas en een appel als toetje. Andere fietsers deden dat ook en als vanzelf ontstond een conversatie over de omgeving en de fietsroutes voor de rest van de dag. Bij elke bankje staat een afvalbak die (bijna) altijd heel netjes gebruikt wordt. Onderweg kwamen we ouders met rugzakken en kleine kinderen in de fietszitjes achterop tegen onderweg naar huis. We kwamen senioren tegen die heel relaxed van de omgeving en elkaar genoten en vriendelijk groeten. De scholieren met grote tassen achterop namen misschien wat meer ruimte op de fietspaden in maar gingen uiteindelijk toch wel keurig aan de kant. Voor mij als Nederlander allemaal heel normale zaken maar voor hem dus niet. In den Treek ontdekte hij aparte ruiterpaden, fietspaden en wandelpaden, hij viel bijna van zijn fiets! Het gebied den Treek is prachtig met mooie boerderijen en prachtige routes, gerenoveerd in de stijl van het gebied. Bij terugkomst in Roemenië kon hij niet zeggen dat hij in Amsterdam geweest was, want we hadden geen auto op dat moment, maar hij heeft wel kennis gemaakt met een prachtig stukje Nederland. Bij elke tussenstop informeerde ik, gaan we terug of nog wat verder? Aan het einde van de dag hadden we 85km gefietst, de vermoeidheid in de benen was geen probleem. De talloze nieuwe indrukken waren misschien wat overweldigend. Deze dag was een topper.

Mooie fietsbestemmingen in Utrecht

De provincie Utrecht is een provincie met mooie plaatsen zoals Leusden, Veenendaal, Driebergen, Soest, Wijk bij Duurstede. De plaats Leusden is een de van de Utrechtse dorpen niet heel ver van Utrecht en Amersfoort. Je kunt er leuk winkelen, historische gebouwen zult u hier niet veel aantreffen. In de omgeving kunt u fijn wandelen en fietsen. Als u van hier uit een stad wilt ontdekken valt de keus al gauw op Amersfoort ( buiten de provincie grens) waar u een dierentuin kunt bezoeken of een museum. Het stadscentrum is heel gezellig. De aanwezigheid van fietsenrekken in elk dorp en stad was ook heel verrassend voor Gigi. De plaats Veenendaal biedt een mix van stad en dorp. De gemoedelijke sfeer is behouden gebleven terwijl het centrum zich sterk ontwikkeld heeft naar het imago van een stad compleet met terrassen en aantrekkelijke restaurantjes. Fietsen over de dijk naar Wijk bij Duurstede is super, u moet niet bang zijn voor een beetje meer wind, maar miscchien heeft u wel een elektrische fiets zodat u net meer aankunt. De wind door uw haren, de fysieke voldoening van het fietsen, de prachtige omgeving, de boten op het water en de sluis laten u maximaal genieten van deze fietstocht. De plaats Wijk bij Duurstede is niet groot, de straten zijn niet heel breed, u vindt hier wat leuke winkels en terrasjes. Het is een perfecte pitstop tijdens een fietsvakantie in Utrecht.

Een fietsvakantie in Nederland biedt eindeloze mogelijkheden. Als u echt de sfeer wilt proeven van een vakantiegebied zoals wij deden in Utrecht, laat de auto staan. Ga wandelen en fietsen, geniet met al uw zintuigen van de omgeving. Als u hiervoor kiest, bedenk wel dat u relatief ‘minder’ plaatsen aan kunt doen omdat een auto nu eenmaal sneller is. De andere kant van het verhaal is dat u misschien wel ‘meer’ ziet als met de auto.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • weekendje weg in Amsterdam Weekendje weg in Amsterdam
  • Met een weekendje weg in Amsterdam kies je niet voor

  • vakantie in Zeeland Uitwaaien in Zeeland? Ik doe mee
  • Dus dit is zomer. Ja, het is hier, het is warm, het is mooi, het is vakantie. Iedereen houdt ervan, net zoals praten over vakantie, iedereen houdt van de zomer. Waarom zouden we niet? Het geeft een gevoel van vrijheid, voor uw gevoel eindeloos, en de dagen zijn langer.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Bonte Vlucht
Bonte Vlucht


Het vakantiepark Bonte vlucht ligt te midden van de natuur, op de Utrechtse heuvelrug.


038-3330101