Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Een droomvakantie aan het Gardameer

Een droomvakantie aan het Gardameer

Een vakantie aan het Gardameer is werkelijk all-round. Dat was ook de reden dat ik koos voor deze plaats. Je hebt hier geen horloge nodig, het eten is heerlijk en er is ruimte voor rust en actie. Dit waren drie belangrijke redenen voor mijn kennismaking met dit stukje van Italië.

Je hoeft niet veel kilometers af te leggen om wat te zien. De schilderachtige stadjes als Sirmione, Peschiera en Lazise liggen binnen handbereik. Dit zijn stuk voor stuk gezellige plaatsjes met mooie pleinen, gezellige terrasjes en gelukkig ook met een plaatselijke markt. De terrasjes en restaurants in deze plaatsen zien er bijna allemaal even aantrekkelijk uit. Als ik op een van deze markten rondloop, ben ik nog steeds een toerist maar je voelt je toch net wat meer verbonden met de bevolking. De verse vruchten en groentes hebben een andere smaak hier, de Italiaanse zon doet wonderen. De eerste tomaat bij thuiskomst is altijd weer wennen.

Bruin worden en veel meer

Jij en ik vinden altijd een strand waar we ons lekker voelen, hoe kan het ook anders met 45km aan vrij toegankelijke stranden. Waterschoenen zijn onmisbaar, je vindt hier vaker kiezelstranden dan zandstranden. De rust aan de oevers van het Gardameer is heerlijk, een wandeling langs het water kun je net zo lang of kort maken als je zelf wilt. Er zijn ook drukkere plaatsen waar je fantastisch kunt windsurfen zoals bij Riva del Garda, Torri del Benaco of Malcesine dankzij de bijna perfecte omstandigheden van de natuur in en aan het water. De mogelijkheden van watersport zijn eindeloos hier. De avonturiers kiezen voor duiken en surfen, de rustige genieters kiezen voor het maken van een boottocht of waterfietsen. De wind- en kitesurfscholen zijn dag en nacht in de weer. Zittend op het strand, bekeek ik een eerste surfles van een paar jongeren. Ik kreeg bewondering voor het geduld van de instructeur, vooral omdat de ‘leerling’ geen natuurtalent op de surfplank was.

Het Gardameer in vol ornaat

Een vakantie in Italië bruist van energie. De spetterende waterparken of het attractiepark Gardaland zijn ook leuk om te bezoeken, zeker met kinderen. Ik wilde mezelf verwennen met een dagje rondkijken in Desenzano, de grootste stad aan het Gardameer. Je kunt hier sfeer proeven in een autovrij centrum met talloze winkels, terrasjes, pleinen en restaurants onder de Italiaanse zon. De haven met de historische gevels is een stukje van de stad waar je camera niet stil staat, voor mij het toppunt van genieten. Aan het Gardameer liggen diverse dorpen die ik had willen bezoeken.

Aan het einde van mijn fantastische vakantie had ik maar een probleem. Ik had meer willen zien en doen, maar wensen moet je koesteren!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer
  • Je hebt vast wel eens van het Gardameer gehoord… ook als je er alleen maar tijdens de aardrijkskundelessen op school van hebt gehoord, dat geldt voor veel van ons… en is onze Quantum of Solace. Wat? Wacht even… Misschien moeten we daar even op inzoomen.

  • Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië
  • Het Idromeer is eigenlijk gewoon de mooiste van alle kleine meren in Italië, het ligt in Valle Sabbia en helemaal niet ver het grootste Italiaanse meer, het Gardameer. Elke reisgids zou moeten beginnen met een kleine beschrijving over de omgeving van dit stukje water, dat wordt omringd door hoge.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Tre Capitelli
Tre Capitelli


Op het vakantiepark Tre Capitelli ervaart u de authentieke sfeer van een vakantie in Italië. Het ligt in het nog deels ongerepte Idro.

Vakantiepark Garda Village
Garda Village


Het vakantiepark de Garda Village bevindt zich net buiten het plaatsje Sirimione, gelegen aan het zonnige Italiaanse Gardameer.

Vakantiepark Villenpark Sanghen
Villenpark Sanghen


Dit groene park is prachtig gelegen in één van de mooiste bochten van het Gardemeer. In Villaggio Sanghen kunt.

Vakantiepark Residence Porto Letizia
Residence Porto Letizia


Het mooie vakantiepark Residence Porto Letizia lig aan het prachtige Lugano meer, de ideale plek voor een droomvakantie in Italië.


038-3330101