Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’?

‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’?

Er wordt gezegd dat Frankrijk een van de meest bezochte landen van de wereld is… misschien vanwege het feit dat het een complex land is met een eindeloze variatie, misschien omdat dat het land een fascinerende historie heeft, of omdat Frankrijk…gewoon Frankrijk is, het land van Parijs en de Loire vallei, van croissants en de Bordeaux wijn, het land waar u even uit het dagelijks leven kunt stappen voor een geheel andere, vredige stijl van leven.

Gesproken over een vredige levensstijl, als u kiest voor de Atlantische kust in Frankrijk, zal je merken dat je wordt omarmd door rust en ontspanning te midden van zandstranden, golven van de oceaan en schilderachtige steden.

Kilometerslange zandstranden

Ik wil niet direct zeggen dat je eigenlijk alleen maar zand nodig hebt, het is gewoon niet hetzelfde als je het strand op loopt waar de menselijke tapijtjes hutje mutje liggen, als je de mooie stranden, zoals je in films ziet kunt bezoeken. Heerlijk rustig en stil, waar al uw problemen lijken te verdwijnen.

Deze vind je aan de Franse Atlantische kust, brede zandstranden, vissen op zee, eindeloos zand met alle soorten voorzieningen en dichtbij gezellige stadjes en vooral uitgestrekte zandvlaktes zonder al te veel mensen..

Rustige wegen, heuvels begroeid met wijnranken, mysterieuze eilanden en een ontspannen atmosfeer, dit is de Atlantische Kust, Frankrijk gaat terug naar de natuur.

De mooie dingen van het leven

Voor mij zijn het genieten van een glas Franse wijn aan het strand vergezeld door een bord met verse zeevruchten, een goed voorbeeld van de mooie dingen van het leven. Ieder heeft zo zijn ding, maar je moet toegeven dat het hierboven beschreven beeld niet slecht klinkt. Het laat zien hoe de mensen aan de Atlantische kust in Frankrijk hun leven leven. Je vindt hier wereldberoemde wijnen (Bordeaux natuurlijk), plaatselijke specialiteiten, zeefruit zo uit de oceaan, de crepes, foie gras-pate en mijn nieuwste ontdekking: slakken.

Wist u dat slakken in Frankrijk heel vaak voorkomen in gerechten als ravioli, salades en gerechten met zeefruit? Niet? Ik ook niet! Tot ik een bezoek bracht aan Bordeaux, een soort van een-dag-stop. Dit kan natuurlijk niet zonder één van de beroemde wijn te proberen. In een klein restaurant adviseerden de vriendelijke medewerkers mij een gerecht van geroosterde ravioli, gevuld met wulken en een pittige saus. Hoewel ik al meerdere streken van Frankrijk bezocht heb, heb ik me op de culinaire weg eigenlijk alleen nog maar beperkt tot ‘veilige’ gerechten, waar ik van gehoord had en die ik lekker vond.

‘Carpe Diem’, pluk de dag, het speelde al langer door m’n hoofd om een keer een onbekend gerecht te proberen dat mij werd aangeraden. Bordeaux leek mij een goede plek om dit een keer te doen. Wel, het was een ervaring die me wakker geschud heeft. Ik was er van overtuigd dat het Franse woord voor slakken ‘escargot’ is, maar ik geloof dat ik mijn kennis van de Franse taal en dan vooral op culinair gebied, serieus moet verbeteren. Dat gaat zeker de moeite waard zijn.

Het eten arriveerde, het zag er heerlijk uit, licht en het zou goed samen gaan met dat glas Bordeaux wijn. Het was op dat moment dat mijn tafelgenoot iets zei in de trend van; als je in Frankrijk bent… geniet dan van de slakken. Oh oh, toen pas realiseerde ik me dat de wulken in de ravioli, slakken waren. In een gespannen moment staarde ik naar ze en ze ‘staarden terug’. Mijn hele leven schoot aan me voor bij en ik begon te denken over de betekenis ervan. Oke nu overdrijf ik schromelijk, tijd om er één te proeven. Een beetje onzeker spietste ik er één aan m’n vork en met een twijfelachtig gezicht stak ik hem in mijn mond, maar ik deed het! Het resultaat? Een wat taaie variant van ‘gummiberen’, maar dan niet zo zoet en toch heerlijk van smaak, zoals deze waren klaargemaakt.

Ik ben geen fan van taai eten en ik verwachtte dan ook dat ik deze welken niet zo lekker zou vinden. Maar tot mijn verrassing staan deze ‘wonderen van de zee’ nu hoog op mijn lijst van lievelingsgerechten. Ze worden ook in salades verwerkt, geserveerd met verse mayonaise of op een plateau met andere zeevruchten. Ik alvast kijk uit naar mijn volgende geweldige ‘Carpe Diem‘ ervaring aan de Franse Atlantische kust, hopelijk met een vleugje van heerlijke zonnige dagen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stem(men), gem. 5.00 van 5) sterren
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Provence - Alpes - Cote d'Azur Een nieuw hoofdstuk van reizen: Provence, Frankrijk
  • Heeft u ooit een boek gelezen zoals the Hunger Games, Harry Potter of Trots en Vooroordeel? Of elk ander boek dat je dagenlang vasthoudt op de bank en je handen aan de pagina’s lijmt, op een manier die je je niet kunt voorstellen? Dat is zoals ik de Provence in Frankrijk zou willen beschrijven.

  • De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen
  • Het is een streek in Frankrijk beroemd om de geweldige skiresorts in de winter en vanwege de meest fantastische landschappen en mogelijkheden voor alpinisme in de zomer. Kortom, als u wilt ontsnappen uit het wereldse leven, terug wilt te gaan naar de basics, met een beter perspectief op het heden.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Le Petit Pont
Le Petit Pont


De vakantiegangers die naar Hourtin komen in Aquitaine, komen vooral voor de oceaan, de ruige kustlijn, de stranden en de duinen.

Vakantiepark Les Villas du Lac
Les Villas du Lac


De Résidence Les Villas du Lac ligt in Soustons, dicht bij het strand en de oceaan. Ideaal voor een strandvakantie in het Franse departement Landes.

Vakantiepark Résidence du Golfe et les Appartements
Résidence du Golfe et les Appartements


Het vakantiepark Résidence du Golfe et les Appartements ligt in Acquitaine. Bij het buitenzwembad op het park en de tuinen kunt u heerlijk ontspannen al is de Franse zon nog zo warm.

Vakantiepark Le Residence les Rives Marines
Le Residence les Rives Marines


Rives Marines is gebouwd in 2007 en is gelegen in Le Teich, Aquitanië. Op het vakantiepark zijn verscheidene moderne appartementen te huur.


038-3330101