Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Ardennen

De Belgische Ardennen, de poort naar schitterende natuur

Eén van de meest ‘bewuste’ zomerkeuzes van mensen is of ze hun vakantie zullen doorbrengen aan de kust of in de bergen, vooral als ze van beiden houden. De zee biedt een unieke schoonheid met een rustige uitstraling, maar de indrukwekkende bergen en hun oneindige mysteries, zijn misschien nog wel aantrekkelijker. Je kunt natuurlijk ook de situatie uitbuiten en voor beide kiezen. Als je verstandig kiest voor een accommodatie kan dit makkelijk en maakt het allemaal nog meer dan de moeite waard. Europa is soort van ‘in de aanbieding’ tegenwoordig, dus je vindt hier een van de geweldig mooie ‘koopjes’ als het om een vakantie in de bergen gaat namelijk; de Ardennen.

Het is een streek met uitgestrekte bossen, bergruggen en een verre van egaal terrein. Dit zijn slechts een paar van de kenmerken van het landschap van de Ardennen. Ze beginnen in Frankrijk en dit laaggebergte strekt zich uit via Luxemburg en België naar Duitsland, waar het verder gaat onder de naam de Eifel.

In België, liggen de Ardennen in die provincies; Namen aan de westkant, Luxemburg in het zuiden en Luik in het oosten. Namen is de poort naar meest schitterende natuur van de Ardennen, op het kruispunt van twee mooie rivieren namelijk de Sambre en de Maas.

Even terugblikken…

De Ardennen werden gezien als een van de ruigste streken in de omgeving van het Oude Continent, meer dan ideaal voor wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, kajakken en andere buitensporten. Maar vergis je niet het is niet alleen een bestemming voor actievelingen die op zoekt zijn naar een outdoorvakantie. In de Ardennen vind je ook een aantal indrukwekkende en schilderachtige steden die je eenvoudigweg zullen verbazen met een bruisend leven, zonder dat je het gevoel van een wereldstad hebt met de daarbij behorende ‘Grote Verwachtingen’. Het gebied staat ook bekend om de ‘slag om de Ardennen’, die plaatsvond tijdens WOII, je vindt hier diverse monumenten en bezienswaardigheden die hier aan herinneren.

Nu we tot de conclusie zijn gekomen dat uw vakantiebestemming werkelijk geweldig is, gaan we kijken wat de gretige toerist nog meer kan verwachten in de Belgische Ardennen.

Terug naar het heden…

 • Grijp uw kans en geniet van het uitzichtDe vallei van de Semois is geweldig en langs de rivier liggen de mooie weides, deze vormen een van de meest fantastische landschappen in België. Het dorp Rochehaut doet je duizelen vanwege het prachtige uitzicht wat je daar zult ontdekken.
 • Ontzag voor… het bierErvaar het gevoel dat je leeft in een klooster, Abbaye Notre Dame dicht bij Villers-devant-Orval geeft je dit gevoel. Het is één van de kloosters waar je bier krijgt aangeboden, dit heb je vast al wel eens gehoord, het beroemde Orval Trapistenbier, gebrouwen door de monniken en te koop in de kloosterwinkel.
 • Overschrijd de grens… van de ondergronds wereldHeb je ooit gehoord van volledig geclassificeerde grotten? Ja? Cool! Nee? Ook geen probleem, want hier leer je ze kennen. De grotten van Hotton zijn werkelijk een geweldige natuurlijke erfenis en je kunt ze ontdekken tijdens een vakantie in de Ardennen in België. Oké, misschien ben je wat sceptisch over een afdaling naar de ondergrondse wereld, maar geloof me, het is de moeite waard. Je kijkt in een diepe kloof van 35m, terwijl je luistert naar de ondergrondse fluisteringen van de rivier.
 • Overwin de luiheid van de vakantie… kom in actieKen je het gevoel dat je eigenlijk niet uit je luie stoel wilt komen, maar je het dan toch doet? Niet als je in de Hoge Venen bent, dan moet je gewoon in actie komen. Het is een mooi plateau met venen en moerassen, een van de populairste plaatsen om te wandelen in België.
 • Neem een ‘dosis’ stadslevenBen jij geen familie van Tarzan en zijn de bergen en bossen niet jouw tweede natuur? Laat je vakantie in de Belgische Ardennen schitteren door een bezoek aan Luik, een prachtige stad met o.a. het museum van het Waalse leven, interessant voor velen, maar er zijn ook talloze andere mooie attracties en de kenmerkende sfeer bruisend van het leven. Het is maar een uurtje van Brussel, en naast alle architectuur en artistieke attracties is Luik ook de poort naar het formule1 circuit van Spa Francorchamps en de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri Chapelle, de grootste van het land.Namen is een ander geweldig idee voor een dagje weg ‘uit de eenvoud van de natuur’ en de eindeloze frisse lucht. Namen is vooral bekend vanwege de indrukwekkende citadel uit de 19e eeuw, ooit een van de machtigste in de oude wereld. In de stad vind je ook een breed aanbod aan musea, restaurants, bars en het is een geweldig beginpunt om de stad Dinant te verkennem, eenvoudig te bereiken met de trein. Vanaf Dinant duik je de beroemde Maasvallei in met een rondvaartboot of als je het wat avontuurlijker zoekt, ga je met de kano via de smallere en wildere rivier de Lesse.
 • Voel je de koning of koningin…van je vakantie, in een mooi kasteelIn de Belgische Ardennen vind je een geweldig aanbod aan kastelen zoals Chateau de Jannee, Chateau de Freyr in Namen, het kasteel Franchimont in Luik en Chateau de Jehay die één van mooi musea in Luik herbergt.Het heeft iets grandioos om een kasteel te bezoeken. Heb je ooit nagedacht hoeveel ruimte er was ingericht voor koningen en koninginnen, terwijl er geen ruimte was voor privacy? Voor mij een interessante zijde van de verhalen, plus het feit dat de kastelen een soort van oude ‘ministeden’ zijn, met allerlei coole dingen die in het verleden tussen de muren zijn gebeurd. De kastelen van België zijn werkelijk fascinerend, je zult het wel ervaren.

  De Belgische Ardennen zijn uiteindelijk een perfecte zomerkeuze op zichzelf, met alle variatie die je zoekt zoals cultuur, leuke activiteiten en natuur, de oplossing voor een fantastische vakantie in België.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

 • vakantie in Vlaams-Gewest Vlaanderen beleven zoals in de stripverhalen
 • Weet je, veel mensen denken dat een vakantie in België best wel duur is (net zoals Zwitserland en Engeland). De waarheid is, dat je met een goede planning en research vooraf, gemakkelijk zonder zak vol geld naar België (of waar dan ook ter wereld) kunt reizen.

 • vakantie in Belgische Kust Kunt u het geheim bewaren van de Belgische kust?
 • Wilt u een geheim horen? Natuurlijk, dat wil toch iedereen. Geheimen zijn vaak heel intrigerend en dit geheim dat tijdens één van mijn reizen ontdekte, is er één die zelfs de meest wereldwijze reizigers zal fascineren… het geheim van de Belgische Kust.Het laatste nieuws

 • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
 • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

 • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
 • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Vallée Les Etoiles
Vallée Les Etoiles


Vakantiepark bungalowpark Les Etoiles is gelegen boven de rivier de Maas, in de Belgische Ardennen. De accommodatie op het park is zeer goed geregeld.

Vakantiepark Domaine de Villers
Domaine de Villers


Het vakantiepark Domaine de Villers is eigenlijk een vakantiedorp voor het hele gezin. De natuurlijke omgeving is een prachtige aanvulling op het park met de nodige voorzieningen.

Vakantiepark Les Gaux
Les Gaux


Het vakantiepark Les Gaux ligt zeer rustig en in een prachtig natuurgebied met bossen en rotsformaties, in de Belgische Ardennen.


038-3330101