belgie-2

De Ardennen ontdekken in
Belgie

belgie-1

Culturele hoogtepunten van
Belgie

nederland-3

Uitwaaien aan de kust van
Belgie

Région Wallonne vakantieparken ( 15 resultaten)
8,0
Vakantiepark Vallée Les Etoiles region-wallonne
Vallée Les Etoiles


Vakantiepark bungalowpark Les Etoiles is gelegen boven de rivier de Maas, in de Belgische Ardennen. ...
6,3
Vakantiepark L’Espinette region-wallonne
L’Espinette


Het kleinschalig familiepark ‘l’Espinette’ is prachtig gelegen aan de rand van de Ardense boss...
6,4
Vakantiepark Oignies region-wallonne
Oignies


Het gezellige familie vakantiepark Oignies is fraai gesitueerd in een 14 ha. groot bebost domein in ...
7,1
Vakantiepark Sunparks Ardennen region-wallonne
Sunparks Ardennen


Bungalow Le Refuge ligt in de Belgische Ardennen en is een vakantiehuis voor zes personen, volledig ...
5,4
Vakantiepark Vencimont region-wallonne
Vencimont


Het vakantiepark Vencimont ligt in een bosrijk domein van maar liefst 22 ha en ligt in het gelijknam...
6,0
Vakantiepark Waulsort region-wallonne
Waulsort


Vakantiepark Waulsort is gelegen in de Ardennen, in België. U kunt hier verblijven in eenvoudige, v...
4,2
Vakantiepark Domaine de Villers region-wallonne
Domaine de Villers


Het vakantiepark Domaine de Villers is eigenlijk een vakantiedorp voor het hele gezin. De natuurlijk...
6,7
Vakantiepark Domaine du Bonsoy region-wallonne
Domaine du Bonsoy


Domaine du Bonsoy is een vakantiepark dat gelegen in Dinant, in de Belgische Ardennen. De plaats bev...


Vakantieparken in Région Wallonne

Wallonne is een prachtige vakantiebestemming in België. De vakantieparken in Wallonne staan op de mooiste plekjes. De hoofdstad van dit vakantiegebied is Namen. Deze heuvelachtige streek is een prachtig gebied voor een actieve vakantie in België met in het zuiden de Ardennen, de Groene long van het land. Hier volgen wat interessante geologische feiten; het hoogste punt vindt u op 694m bij het Signaal van Botrange, het bestaat voor 80% uit bosgebied, de Maas is de belangrijke rivier door dit gebied, het voormalig mijnbouwland en steenbergen zijn inmiddels bedekt met planten maar de monumenten zoals la Chaine des Terrils herinneren nog aan deze periode. Wallonne is onderverdeeld in vijf provincies namelijk Waals Brabant, Henegouwen, Namen, Luik en Belgisch Luxemburg. Het grootste deel bestaat uit de Ardennen, daarnaast ligt in het zuiden de Gaumestreek en de Belgisch Lotharingen. U vindt hier de mooiste plekjes , plaatsen en steden, alles voor een fantastische vakantie.

Ontdek Wallonne

Als u rondkijkt in Wallonne ontdekt u vast en zeker de plaats Aarlen. Het is een van de gezellige plaatsen waar u wat kunt winkelen en eten. Hier vindt u het Archeologisch museum met beeldhouwwerken en aardewerk. Musee Gaspar is gewijd aan de plaatselijke gelijknamige beeldhouwer. De Sint Maartenskerk en Donatuskerk zijn het bekijken waard in een gewoon en leuk Belgisch stadje. Bastenaken is een stad met een historische achtergrond vanwege het Ardennenoffensief in WOII in december 1944. In deze stad en omgeving vindt u diverse monumenten die hier aan herinneren zoals het Bastogen Historische centrum op de Mardassonheuvel. Andere mooie historische monumenten zijn de Sint Pieterskerk en de Poort van Trier.

Bouillon is een andere toeristische plaats in de omgeving van de vakantieparken in Wallonne. De burcht van Godfried van Bouillon is dominant aanwezig. Het stadje ligt prachtig in de Semoisvallei. Durbuy is het kleinste stadje in de Ardennen. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en mountainbiken. Daarnaast is het een leuk historisch stadje waar u een gemoedelijke sfeer ervaart ondanks het feit dat het behoorljk toeristisch is.

Actief genieten in Wallonne

Het heuvelachtige gebied van de Ardennen is een ideaal gebied om te ontspannen in de natuur. De heuvels zijn gemiddeld 500m hoog. De rivieren zoals de Ambleve en Ourthe en Semois en de stuwmeren bij Eupen en Robertville bieden plezierige omstandigheden voor watersport, kajakken, raften en kano varen.

De survivaltochten in de Ardennen zijn zeker Europa-wijd bekend dankzij het natuurlijke landschap en de professionele begeleiding van de activiteiten. De zomers zijn wat koeler en de winters wat kouder in de Ardennen vergeleken bij de rest van België. De dorpen in de Ardennen zijn vaak gebouwd van natuursteen, afkomstig uit de lokale steengroeven met als resultaat karakteristieke dorpjes. Tijdens deze vakantie in België ervaart u de natuur en cultuur in een gemoedelijke sfeer, hier krijgt u geen spijt van.


038-3330101