Chat with us, powered by LiveChat
belgie-2

De Ardennen ontdekken in
Belgie

belgie-1

Culturele hoogtepunten van
Belgie

nederland-3

Uitwaaien aan de kust van
Belgie

In Liège hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Liège

De vakantieparken in Liège zijn een goed begin van uw vakantie in België. De bijnaam van Liège is Vurige Stede, waarschijnlijk te danken aan het feit dat de stad jarenlang actief was in de staalnijverheid, glas- en wapenindustrie. Hier ziet u niets van terug in de binnenstad. De huidige kunststad Liège biedt mooie musea zoals het Archeoforum of het Museum van het Waalse Leven of het ambitieuze museum Grand Curtius. De stad bruist van activiteiten. De zondagse markt La Batte aan de Quai de Maestricht is een leuke markt met antiek maar ook verse voedselprodukten. De winkelstraten zijn autovrij en u kunt kiezen uit een groot aanbod van restaurants en terrasjes. De beste manier om deze stad te leren kennen is een stadswandeling met gids of GPS. Op deze manier komt u langs unieke plekjes die de toerist zelf alleen met een beetje geluk zal vinden. Deze vakantie in België heeft veel voor u in petto.

Populair


De omgeving van Liège

Ontdek ook de vele bezienswaardigheden in de omgeving van de stad en vakantiehuizen in Liège. De Kristalfabriek van Val Saint Lambert in Seraing is nog steeds in werking. Deze functioneert al sinds begin 19e eeuw. In het museum vindt u prachtige kunstwerken, vroeger en nu. U kunt wat leren over glasblazen en glas graveren, tijdens een workshop of rondleiding als u dat leuk vindt. In Flemalle kunt u kennis maken met de prehistorie in Ramioul, hier worden ‘live demonstraties’ gegeven van ambachten en historische levenswijze. Het watermuseum-Source O Rama in Chaudfontaine is een actueel en interactief museum over Water, er wordt gebruikt gemaakt van alle technieken die u kunt bedenken en u kunt hier interactief aan deelnemen, leuk voor jong en oud.

Actief vakantieplezier

Liefhebbers van sportieve activiteiten in de natuur en rust, kiezen voor een bezoek aan het natuurpark Hoge Venen-Eifel. U kunt hier fantastisch wandelen en fietsen en mountainbiken. Het meer van Bütgenbach is een dam in de Warchevallei, het is een stuwmeer en een belangrijke toeristische trekpleister in de provincie Liège voor de inwoners en toeristen. De watersport viert hier hoogtij met mogelijkheden voor zeilen, windsurfen, kajakken, waterfietsen, zwemmen, sportvissen. U mag niet op het meer met de motorboot. Het Land van Herve is een mooi gebied met groene weiden omringd door de kenmerkende hagen.

Deze hagen functioneerde vroeger als omheining van een weiland waar het vee zich achter kon verschuilen tegen zon en regen. In dit gebied kunt u fijn fietsen en wandelen. De Espace des Saveurs is een toeristische kennismaking met dit gebied met culinaire geneugtes en tochten met gids. In Herve vindt u zes natuurlijke bronnen met bronwater. Er valt van alles te beleven in de omgeving van Liège. Deze voorbeelden zijn het levende bewijs dat een vakantie in België altijd in beweging is.


038-3330101