Vakantiebelevenissen

De Provence in geuren en kleuren

De Provence in geuren en kleuren

Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca

Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca

Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Zon, zee en strand aan de Costa Brava

Zon, zee en strand aan de Costa Brava

Hou je van zon, hou je van het strand en af en toe afkoelen in het heerlijke zeewater? Ik wel! Waarom ben ik dan nooit op vakantie naar de Costa Brava gegaan? Barcelona lijkt me een schitterende stad, oké het ligt officieel niet aan de Costa Brava, maar het is wel een fantastisch uitstapje als je hier bent.

Een droomvakantie aan het Gardameer

Een droomvakantie aan het Gardameer

Een vakantie aan het Gardameer is werkelijk all-round. Dat was ook de reden dat ik koos voor deze plaats. Je hebt hier geen horloge nodig, het eten is heerlijk en er is ruimte voor rust en actie. Dit waren drie belangrijke redenen voor mijn kennismaking met dit stukje van Italië.

Andalusië

Andalusië

Andalusië was mijn eerste bezoek aan Spanje, eigenlijk min of meer toevallig want we zouden er heen gaan met een groep vrienden voor een zwemwedstrijd in Cadiz. Door werk konden we niet allemaal samen reizen, dus vloog ik met één van de andere meiden een paar dagen eerder al naar Malaga.

Toscane… gemaakt in Italië

Toscane… gemaakt in Italië

Italië staat eigenlijk altijd al synoniem voor stijl. De bekende labels ‘gemaakt in Italië’ staat voor kwaliteit en schoonheid op alle gebieden: van de verschillende landschappen in elke regio tot de fantastische keuken en van de wereldberoemde bezienswaardigheden tot mode, steden, wijnstreken.

Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië

Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië

Het Idromeer is eigenlijk gewoon de mooiste van alle kleine meren in Italië, het ligt in Valle Sabbia en helemaal niet ver het grootste Italiaanse meer, het Gardameer. Elke reisgids zou moeten beginnen met een kleine beschrijving over de omgeving van dit stukje water, dat wordt omringd door hoge.

Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer

Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer

Je hebt vast wel eens van het Gardameer gehoord… ook als je er alleen maar tijdens de aardrijkskundelessen op school van hebt gehoord, dat geldt voor veel van ons… en is onze Quantum of Solace. Wat? Wacht even… Misschien moeten we daar even op inzoomen.

Er was eens… het Zwarte Woud in Duitsland

Er was eens… het Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud, ik zou liever het Groene Woud zeggen, of misschien het land van Hans en Grietje, want de beroemde Schwarzwälder Kersentaart komt ook hier vandaan. De naam zelf roept allerlei beelden op van ruige natuur en dichte bossen.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een bekend spelletje voor kinderen in een nieuwe klas, maar als je er over nadenkt… wat neem je eigenlijk allemaal mee op vakantie? De standaard 20kg ruimbagage behoort tot het verleden, als je gaat vliegen in nu nog maar 10kg handbagage gratis. Wil je meer meenemen, dan moet je bijbetalen.


Aanbevolen
Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

  • Zon, zee en strand aan de Costa Brava Zon, zee en strand aan de Costa Brava
  • Hou je van zon, hou je van het strand en af en toe afkoelen in het heerlijke zeewater? Ik wel! Waarom ben ik dan nooit op vakantie naar de Costa Brava gegaan? Barcelona lijkt me een schitterende stad, oké het ligt officieel niet aan de Costa Brava, maar het is wel een fantastisch uitstapje als je hier bent.

  • Een droomvakantie aan het Gardameer Een droomvakantie aan het Gardameer
  • Een vakantie aan het Gardameer is werkelijk all-round. Dat was ook de reden dat ik koos voor deze plaats. Je hebt hier geen horloge nodig, het eten is heerlijk en er is ruimte voor rust en actie. Dit waren drie belangrijke redenen voor mijn kennismaking met dit stukje van Italië.

  • Andalusië Andalusië
  • Andalusië was mijn eerste bezoek aan Spanje, eigenlijk min of meer toevallig want we zouden er heen gaan met een groep vrienden voor een zwemwedstrijd in Cadiz. Door werk konden we niet allemaal samen reizen, dus vloog ik met één van de andere meiden een paar dagen eerder al naar Malaga.
038-3330101