Twitter Facebook
Zoeken in 3 vakantieparken Harz
Landal
U bevindt zich hier op website:   Homepage  »  Duitsland  »  Harz

Vakantieparken Harz
zoeken in bungalowparken harzAlle bungalowparken Harz op Kaart

Informatie & vakantie Harz

Een vakantiepark in de Harz biedt uitval voor wandel en fietsliefhebbers en in de winter voor ski en langlaufers. Het Harzgebergte is een geliefde vakantie bestemming voor veel Nederlanders. De Harz heeft een mooi aantal vakantieparken dat ruimte biedt aan zowel jong en oud. De bungalowparken in de Harz zijn doorgaans gelegen in de prachtige bosrijke natuur. Uitstapjes vanaf uw park in de Harz zijn er genoeg, wat dacht u van de hoogste berg van de Harz, de Brocken met een hoogte van 1142 m. Met de speciale stoomtrein van de Harzer Schmalspurbahnen kunt u een tocht maken naar deze imposante berg of afdalen naar de mijnen in Elbingerode. Ook een bezienswaardig onderdeel in de Harz is het Nationalpark Harz. Populaire vakantieparken in de Harz zijn am Vatteroder Teich, am Waldsee, Blauvogel, Bodetal, Ferienanlage harzfreunde, Hasseroder Ferienpark en het vakantiepark Salztal Paradies van keten Landal.

Een vakantie in de Harz is vooral genieten van rust, stilte en een indrukwekkende natuur. Cultuuraanbidders kunnen de mooie burchten, kastelen en oude kloosters ontdekken. Een leuke ervaring is de Walpurgisnacht (jaarlijks op 30 april). Tijdens deze nacht maakt u kennis met de legendes en sagen over de heksen van de Harz streek. Cultuuraanbidders komen hier ogen en tijd tekort. De Harz kent namelijk een roerige geschiedenis. In het Grenzlandmuseum in Tettenborn krijgt u een historisch overzicht te zien uit de tijd waarin de grens tussen Oost en West-Duitsland nog liep.

Ook in de winterperiode is het bij voldoende sneeuwval goed vertoeven in de Harz. Rond deze tijd is het groene paradijs omgetoverd tot een immens langlaufgebied met maar liefst 500 km loipen. Sankt Andreasberg is het hoogst gelegen skidorp in de Harz en kent gevarieerde sneeuwzekere skiroutes voor beginners en gevorderden. Na afloop is het een must om de gezellige bergrestaurants te bezoeken om te genieten van de zalige streekgerechten (Harzer Kase & Hackus und Kniester).
 
Direct boeken bij: Landal Roompot CenterParcs Bungalow.net